Rožių auginimas maistui. Kulinariniai pavidalai, gaminimo technologijos
Mokymą sudarys 3 dalys ir praktikumas:
1. Istorinis įvadas. Rožių auginimo maistui vienuolynuose paslaptys. Kodėl rožės mėgsta tylą? Kodėl kai kurias rožes reikia surinkti per lietų? Kaip išlaikyti rožės aromatą ilgiems metams? Rožių skonių, kvapų, rūšių ypatumai. 2. Rožių žiedlapių, pumpurų kulinarinis paveldas: aliejai, džemai, piliules, sviestas, pienai, saldainiai, prieskoniai, druska, vynai, jogurtai ir k.t. Kulinariniai pavidalai, gaminimo technologijos.
3. Sveikos mitybos su rožėmis ypatumai: mongolų vienuolių virtuvė, Armėnijos ikonų tapytojų racionas, Benediktinų ordino rožių panaudojimo tradicija, arabų karališkųjų šeimų mityba. 6 rožės skoniai, 57 gydomieji poskoniai ir terapinės savybės.
Mokymą ves Mija Džeinara Ubartienė, filosofijos ir sielotyros fondo "Silentium" prezidentė, mongolų medicinos Khamba Lama, Prūsijos krašto vaistažolių tautinio paveldo puoselėtoja.
Trukmė: 3 val.
Pradžia: 2019-02-17 11 val.
Renginio kaina: 20 eur/žm., mokama prieš renginį.
Renginys vyks Riešės bendruomenės namuose, Sporto g.3, Riešė Vilniaus raj.
Riešės bendruomenės namuose vaikštoma be batų, todėl pasiimkite persiauti arba reikės avėti antbačius (kainuos 1 Eur).
Vietų skaičius ribotas.
Registruokitės e-paštu: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.
Rengino nuotrauka iš interneto