Svogūninių gėlių sodinimo akcija

2023 rudenį organizavome akciją, kurios metu su savanoriais ir partneriais sodinome svogūnines gėles. Iš viso buvo pasodinta daugiau kaip 20 tūkst. svogūnėlių! Pusė iš jų buvo įsigyta bendruomenės nuosavomis lėšomis, kita pusė iš pritrauktų rėmėjų. Svogūnėliai buvo pasodinti per kelis kartus: savaitgalį surengtoje sodinimo akcijoje dalyvavo daugiau kaip 40 savanorių, o darbo dienomis rinkosi Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos mokiniai ir mokytojai, aplinkinių verslų atstovai. Nekantriai laukiame pavasario, kada pasodintos gėlės sudygs ir pražys, taip džiugindamos tiek vietos gyventojus, tiek pro šalį pravažiuojančiuosius. Akcijos dalyviams dovanų buvo įteiktos dėžutės su specialiais tulpių svogūnėliais. Daugiau akimirkų ir įspūdžių - nuorodose:

Užsodintas ruožas nuo Miško g. iki gatvelės posūkio į Maximą

Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos svogūnėlių sodinimas

Magrės Baldų kolektyvo svogūnėlių sodinimas

Svogūnėlius savo teritorijoje dar pasodino Riešės gimnazija ir MB "Baldų vizija"

Senjorų išvyka į teatrą

Tai jau tradicija – nusamdytu autobusu bendruomenės nariai kartu vyksta į teatrą. Šiemet pavyko vietoje planuotų 50 įsigyti net 75 bilietus į Lietuvos nacionalinio dramos teatro spektaklį „Atžalynas“! Todėl dar didesnis būrys senjorų, savanorių ir kitų bendruomenės narių turėjo progą mėgautis turininga vakaro išvyka. Simboliška, kad išvykoje į "Atžalyną" dalyvavo ne tik daugybę metų kitų labui atidavę senjorai, Riešės bendruomenės aktyvo nariai, partneriai, Riešės mokytojai, bet ir mokiniai - MŪSŲ ATŽALYNAS!

Išvyka į spektaklį "Atžalynas"

Advento popietė

Savanoriai suneša ir papuošia stalus baltomis staltiesėmis, gražiomis kalėdinėmis dekoracijomis, su specialistų pagalba stengiamės suteikti maksimaliai šventišką profesionaliai atrodančią aplinką. Vengiame vienkartinių indų. Senjorus aptarnaujantys savanoriai pasipuošę baltais marškiniais ir tamsios spalvos sijonu arba kelnėmis. Jau tradiciškai renginyje kiekvienas dalyvis galėjo susisukti sau natūralaus bičių vaško žvakę (mes pasirūpinome medžiagomis edukacijai), koncertavo Riešės gimnazijos moksleiviai, karininkų ramovės kolektyvas „Vilnelė“. Dalyvius vaišinome švediška žuviene, kibinais ir bandelėmis su kopūstais ir grybais, kava, arbata, saldumynais.

Renginio metu pasakojome Riešės bendruomenės istoriją ir pastarųjų metų veiklas. Įvertinant besibaigiančių metų darbus savanoriai buvo apdovanoti bendruomenės džemperiais.

Senjorų Advento popietė Riešėje

Helovyno instaliacija

Tradicija tampa ir Helovyno instaliacija. Ją įrengti kviečiamės savanorius, taip skatindami bendradarbiavimą, kaimynų susipažinimą ir pasitenkinimą savo pačių rankomis sukurtais darbais:

Helovyno instaliacija Riešėje

Kalėdinė instaliacija

Sukūrėme ir įrengėme net dvi kalėdines instaliacijas – taip užgimsta puikus bendruomenės ir vietos įstaigų bendradarbiavimas: šiuo atveju su Riešės šv. Faustinos Kovalskos pagrindine mokykla ir su Riešės gimnazija. Abiem atvejais – bendruomenės savanoriai papuošė viešą erdvę šalia mokyklų. O pačios mokyklų bendruomenės pasipuošė savo teritorijose taip papildydamos ir išplėsdamos bendruomenės sukurtas instaliacijas, kurios daugiau nei mėnesį džiugino aplinkinius: tiek mažus, tiek didelius. Visada pamatysi besibūriuojančius besidžiaugiančius kaimynus, kurie ateina nusifotografuoti arba tiesiog pasigrožėti, praeiti pro šalį.

Kalėdinė instaliacija prie Riešės gimnazijos

Kalėdinė instaliacija prie Riešės Šv. Faustinos Kovalskos pagrindinės mokyklos

Dovanos savanoriams

Didžiausiais mūsų turtas, tai savanoriai, kurie negaili savo laiko, resursų, ieško idėjų, galimybių. Stengiamės surasti būdų ir juos motyvuoti būti komandoje kartu. Praėjusiais metais pagamintų džemperių su bendruomenės logotipu neužteko visiems, todėl šiemet džiaugėmės papildoma galimybe juos padovanoti. Advento popietėje įvertinant besibaigiančių metų darbus džemperiai buvo įteikti savanoriams.

Savanoriai senjorų Advento popietėje

Dar viena naujai mūsų sugalvota dovana – dėžutėje supakuoti ekskliuzyvinių tulpių svogūnėliai, kurių įsigijome per šį projektą. Aktyvūs bendruomenės nariai yra kaip mūsų gėlės, nes jų dėka mes žydime. Dovanos paruošimas taip pat neapsiėjo be savanorių, kurie šiuos svogūnėlius supakavo į dėžutes. Šios dėžutės buvo įteiktos sodinimo akcijos metu.

Pakuojami tulpių svogūnėliai savanoriams

Lėšas įgyvendinti Riešės bendruomenės projektui „Žydinti Riešės bendruomenė“ skyrė Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija pagal jos patvirtintą nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2023mų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“.

Skaitliukas

600

Registruotų narių

20

Vykdomų projektų

20

Organizuojamų renginių

20

Veiklų ir būrelių

Paremkite

€20 / vienkartinė parama
  • Patalpų išlaikymui
  • Renginių organizavimui
  • Naujų narių pritraukimui
  • Veiklų rėmimui
  • Socialinei pagalbai
€50 / vienkartinė parama
  • Patalpų išlaikymui
  • Renginių organizavimui
  • Naujų narių pritraukimui
  • Veiklų rėmimui
  • Socialinei pagalbai

Bendruomenių įtinklinimo projektas

Kalendorius

Pr An Tr Kt Pn Šš Sk
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Renginiai / įvykiai

Riešės bendruomenės materialinei bazei stiprinti 2017 metais gautas finasavimas.

 

 

Riešės bendruomenė įgyvendina veiklas pagal Bendruomeninės veiklos stiprinimo projektų finansavimą.

 

Veiklos

Riešės bendruomenė organizuoja sporto, šokių, muzikos užsiėmimus, seminarus, edukacinius renginius. 

Laukiame Jūsų pasiūlymų, komentarų ir nuomonių.

Rašykite: veikla@musuriese.lt

Svetainę kurkime kartu!

Kviečiame prisijungti prie Riešės interneto svetainės pagyvinimo bet kokia informacija (su nuotraukomis ar be jų), kuri galėtų būti įdomi ir vertinga visiems mūsų apylinkių gyventojams. Informaciją siųskite el. paštu: svetaine@musuriese.lt, ji bus paskelbta nedelsiant.

Svarbios nuorodos

TGP reklama

TGP

Kartu su bendruomene

Prisijunkite!